WEDSTRIJD Squadra Mouscron - ZVK Celtic Houthalen '94  3 - 3  (3-0)

DATUM 13-01-2017  21:15

DOELPUNTEN 4' 1-0 SIX Antony, 10' 2-0 ROSZAK Franck, 17' 3-0 JURLINKA Luka, 22' 3-1 PAPANICOLAOU Petros, 23' 3-2 GIULIANO Vincenzo, 25' 3-3 DARI Tarik

VERSLAG De eerste wedstrijd van de terugronde werd meteen ook de verste verplaatsing. Arslan geraakte tijdig fit na zijn blessure opgelopen vorige week in de vriendschappelijke wedstrijd tegen Maasmechelen en ook Hesz zat opnieuw op de bank. Iedereen was dus fit.

Celtic plooide terug tot op de eigen helft in de beginfase van de partij. Ze lieten vaak het balbezit aan de thuisploeg die er probeerde wat mee te doen. De bezoekers kwamen in de eerste 4 minuten tot enkele schotjes vanuit de tweede lijn, maar konden Morant er niet mee verontrusten. In de vierde minuut gaf Idlaasri de bal in cadeauverpakking aan Six die met zijn verschroeiende linker de score opende, 1-0. Celtic schakelde geen versnelling hoger maar bleef in kerststemming op het plein acteren. Als de jonge Dari halfweg de eerste helft de bal verliest is iedereen gelaten in de omschakeling en kan Roszak de gretige Henegouwers op 2-0 brengen. De bezoekers schieten vooralsnog niet wakker, ook niet door een proestende coach langs de zijlijn. Het enige pluspuntje was een schot van ver door Idlaasri, waarop Morant knap pareerde. Maar als "Appie" de bal heeft kijkt de rest gewoon toe, zonder te bewegen. Maar ook hij bracht gisteren te weinig, véél te weinig, en zo werd nog voor de rust heel Celtic uitgetikt en mocht Jurlinka een klutsbal makkelijk binnenkoppen voor de 3-0.

Het kon dus alleen maar beteren in de herneming en coach Papanicolaou was héél snel uitgepraat tijdens de rust. De jongens wilden er toch nog een wedstrijd van maken en we hoorden voorzitter Vertessen nog zeggen in de tribune; "Het is te hopen dat de doelpunten in de tweede helft aan dezelfde kant van het veld vallen!" Na 2 minuten in de herneming wordt Papanicolaou foutief neergelegd. Ter Linden legt de bal knap breed en Papanicolaou scoort de 3-1. Een minuutje later zette onze kapitein 3 thuisspelers in de wind en speelde knap in de loop van Giuliano die knap afrondde, 3-2. Na 5 minuten knalt de jonge Dari op de paal. Jammer, want een goaltje had hij wel verdiend. En een minuutje later zit Yazgan goed tussen de thuisverdediging in, legt knap breed en Dari scoort de 3-3. De thuisploeg was helemaal van slag en rijp voor de slachtbank. Maar een schot tegen de paal van Jurlinka bracht de bezoekers weer tot rust. Halfweg de herneming schiet Idlaasri nog rakelings langs. De bezoekers domineren, maar kunnen de winning goal niet meer scoren, dankzij een knappe thuisgoalie Morant.

Twee verloren punten op Moeskroen, zo mogen we stellen. Maar we moeten ons optrekken aan de mentaliteit van in de herneming. Als we die een hele wedstrijd kunnen brengen, kunnen we het elke ploeg moeilijk maken, te beginnen met volgende week thuis tegen Futsal Team Charleroi.